Montera fönsterfilmer

Bäst om fönsterfilm

Det flesta fönsterfilmer fästs fast vid fönstrets glasyta enbart med statisk elektricitet. Fördelen med detta är att fönsterfilmen går att avlägsna försiktigt och applicera på något annat fönster om behovet ändras. Dessa fönsterfilmer ska alltid placeras på insidan av fönstret. Om ni håller på att renovera ett fönster ska ni naturligtvis samtidigt passa på att montera en fönsterfilm.

En annan typ av fönsterfilm är den film som monteras med klister, s.k. klisterfilm. Problemet med dessa filmer är att de lättare blir veck och luftbubblor under filmen men fördelen är att den sitter fast hårdare en den andra typen av fönsterfilm.

Applicera Fönsterfilmen

Applicera Fönsterfilmen

För att en fönsterfilm ska fastna på bästa möjliga sätt ska vara ren. Stegen för att få en vackert monterad fönsterfilm är.

  1. Tvätta fönstret noggrant från fett, smuts och damm.
  2. Klipp eller skär fönsterfilmen till rätt storlek.
  3. Spraya fönstret med en sprayflaska som innehåller vatten och lite flytande tvål.
    • Vattnet gör så att fönsterfilmen fäster bra mot fönstret.
    • Tvålen gör så att fönsterfilmen lättare kan justeras och luftbubblorna avlägsnas.
  4. Applicera fönsterfilmen mot fönstret så att den hamnar i rätt position.
  5. Avlägsna eventuella luftbubblor mellan glasytan och fönsterfilmen med hjälp at en fönsterskrapa eller tapetserarskrapa.

Montera stora fönsterfilmer

Vid montage av större fönsterfilmer är det rekommenderat att använda sig av erfarna fönsterfilmsmonterare eftersom det är lätt att förstöra fönsterfilmen. Det går ofta snabbt att montera en fönsterfilm för den som är van så kostnaden blir inte så stor.


Allt viktigt om fönsterfilmer

Här kan ni finna mycket intressant fakta om fönsterfilmer men också en del kul och lustiga saker gällande solfilmerna.Meny - Fönsterfilm
Till förstasidan på www.fönsterfilm.seHögst upp på sidan om fönsterfilmLängst ned på sidan om dekorfilm
SäkerhetsfilmerRullgardinerSolfilmerNyheter