Öka säkerheten med en säkerhetsfilm

Öka säkerheten med en säkerhetsfilm

Det finns fönsterfilmer som kallas säkerhetsfilmer som fungerar som en kraftig förstärkning av fönsterrutan vilket gör att den blir svårare att slå sönder och det bildas inte massa små glasskärvor om fönstret krossas eftersom filmen håller ihop fönstret. Säkerhetsfilmen kan dock alldrig ersätta en säkerhetsdörr eller säkerhetsfönster. Inom området säkerhetsfilmer finns det olika kategorier.

Repskyddsfilm

En repskyddsfilm är en fönsterfilm som skyddar mot skadegörelse. Repskyddsfilmen skyddar främst mot repor men även mot infärgning av färger som inte går att tvätta bort utan som har härdats eller etsats fast i glasrutan.

När repskyddsfilmen blivit förstörd kan den tas bort och ersättas av en ny säkerhetsfilm.

Säkerhetsfilm

Säkerhetsfilm

Med en fönsterfilm i form av en säkerhetsfilm kan en vanlig glasruta bli ett säkerhetsglas genom att montera en tunn film på fönstret.

De flesta säkerhetsfilmer tillverkas av laminat av polyester vilket gör de mycket saga och tål höga påfrestningar. Dessa säkerhetsfilmer limmas fast på glasrutorna med ett mycket tåligt lim.

Efter att en glasruta fått en säkerhetsfilm monterad så splittras inte rutan om den krossas vilket gör at glasrutan inte går att ta sig igenom. Dock så måste glasrutans infästning kanske ses över så att inte hela glasrutan lossnar efter att en fönsterfilm monterats.

Skyddsfilm

Skyddsfilm

En skyddsfilm har högre tålighet och skyddsförmåga jämfört med en säkerhetsfilm. Skyddsfilmer är både segare och tjockare jämfört med andra fönsterfilmer som t.ex. säkerhetsfilmer och står därför emot slag och stenar bättre.

För att en skyddsfilm ska fungera bra ska glasrutan fogas om mot fönstrets karm med en superstark fog. Skyddsfilmen kan fås i flera olika ljusgenomsläpplighetsgrader.


Allt viktigt om fönsterfilmer

Här kan ni finna mycket intressant fakta om fönsterfilmer men också en del kul och lustiga saker gällande solfilmerna.Meny - Fönsterfilm
Till förstasidan på www.fönsterfilm.seHögst upp på sidan om fönsterfilmLängst ned på sidan om dekorfilm
SäkerhetsfilmerRullgardinerSolfilmerNyheter