Fönsterfilm som Solfilm

Fönsterfilm som Solfilm

Att montera en fönsterfilm i form av en solfilm som dämpar solens instrålning och ljus kan vara mycket välbehövligt på delar av en fastighet i syfte att skapa ett bra inomhusklimat.

En solfilm gör att temperaturen i det solutsatta rummet kan minskas med 10°C det mest soliga sommardagarna vilket skapar ett betydligt bättre inomhus klimat och även minskar energiförbrukningen. Dessutom minskar blekningen av möbler, trägolv och mattor tack vare att solfilmen stänger ute UV-ljus. En bra fönsterfilm kan stänga ut över 95% av UV-ljuset.

Det finns även solfilmer med minskar insynen genom fönstret men som ändå möjliggör för er att se ut genom fönstret.

En solfilm kan stänga ut upp till 80% av solens direkta värmestrålning. Det finns fönsterfilmer som stänger ute 65% av värmestrålningen trots att det knappt syns med blotta ögat. Tänk på att om ni använder en fönsterputsrobot kan den råka nagga en redan skadad fönsterfilm i kanten.

Solfilmen höger effektiviteten

Så fort någon klagar på att solen påverkar arbetsklimatet går det att räkna hem en effektivitetshöjning som vida överstiger kostnaden att köpa en fönsterfilm i form av en solfilm eller energifilm. Företag som inte reagerar på denna typ av ineffektivitet förlorar pengar. Om lokalerna kyls på sommaren och värms på vintern så sparas ännu mer pengar på att investera i en fönsterfilm.

Fönsterfilm i form av Energifilm

En energifilm är en fönsterfilm som har liknande egenskaper som en solfilm men det primära målet att minska energiövergången genom fönstret och inte det direkta solljuset. Genom att applicera en fönsterfilm som har som syfte att minska energiförbrukningen minskar värmeförlusten genom fönstret kraftigt vilket även förbättrar inomhusklimatet genom att kallraset från fönstren minskar.

Spara pengar genom Energisparfilmer

Spara pengar genom Energisparfilmer

Genom att montera en fönsterfilm eller energifilm så läcker mindre värme ut genom fönstret på vintern och in på sommaren. Detta innebär att värmekostnaden sänks på vintern och kylkostnaden sänks på sommaren.

Dessutom blir inomhusklimatet bättre både på sommar- och vintertiden vilket gör att effektiviteten på arbetsplatsen ökar. Detta påverkar ett företags ekonomi ännu mer än energibesparingen.


Allt viktigt om fönsterfilmer

Här kan ni finna mycket intressant fakta om fönsterfilmer men också en del kul och lustiga saker gällande solfilmerna.Meny - Fönsterfilm
Till förstasidan på www.fönsterfilm.seHögst upp på sidan om fönsterfilmLängst ned på sidan om dekorfilm
SäkerhetsfilmerRullgardinerSolfilmerNyheter